Motorsport - ENEOS Japán elsőszámú motorolaja

Az ENEOS kiváló minőségű termékeinek a nagyközönséggel való megismertetésének céljából régóta jelen van a motorsportokban. A támogatott csapatok elért eredményei bizonyítják, hogy az ENEOS készítmények a legjobban védik a motorokat extrém felhasználás mellett is.

Még több fotót találhattok autó-motorsport rendezvényekről az eneos-olaj.hu/foto oldalon!

MOTO GP

2012-re az ENEOS lett az egyik főtámogatója a Yamaha MOTO GP gyári csapatának, ami nem kis elismerés, hiszen a Yamaha az egyik legeredményesebb versenyistálló a mai kori MOTO GP motoros gyorsasági világbajnokságban.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeIddd5737aa44

Két győzelemre termett versenyzőjükkel, Jorge Lorenzoval és Ben Spies-szel joggal várhattak dobogós helyezéseket, mi több, futamgyőzelmeket. A téli tesztek alatt már megmutatkozott az új, 1 000 köbcentis Yamaha motorok ereje, de biztosat senki nem tudott az év első futamáig, ami a nagyon látványos Katari Nagydíj időmérőjén válhatott egyértelművé - győzelemre termett az ENEOS Yamaha MOTO GP Team! Év végén végül hatalmas fölénnyel Jorge Lorenzo lett a MOTO GP világbajnoka, aki mellé nem kis személyt, mint a sokszoros motoros világbajnok Valentino Rossit sikerült nyeregbe ültetni. A 2013-as idény Lorenzo-val és a 'Doctor'-ral minden eddiginél simábban behúzható csaparvilágbajnoki címet ígér.

 

Nascar

Az amerikai Nascar versenyeken Akinori Ogata képviseli az ENEOS-t, egy Toyota Camry Nascar autóval.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId9a3e44f75e

(Párizs-) Dakar Rally

A Team ENEOS Mitsubishi Ralliart csapat 2003-ban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott, miután megnyerte Mitsubishi Pajero Evolution versenyterepjárójával a Telefonica Dakar Rallyt. A japán/német páros (Hiroshi Masuoka és Andreas Schulz) fantasztikus, 1 óra 52 perc 18 másodperc előnnyel nyert 19 nap és 5216 versenykilométer (össztáv 8552 Km) megtétele után!

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId5e7ed0e746

A Mitsubishik dominanciáját jól szemlélteti, hogy 16 gyorsasági szakaszból 11-ben a japán gyártó autó teljesítették leghamarabb az adott távot. Másodikként a Team ENEOS csapat pilótáját, Jean-Pierre Fontenay-t és csapattársát Gilles Picardot intették le, míg a harmadiknak Stephane Peterhansel és Jean-Paul Cottret futott be. A Mitsubishi zsinórban nyolcadik győzelmét aratta úgy, hogy a Líbiai sivatag zord körülményei között is megbízhatóak maradtak autóik, amiben jelentős szerepet vállaltak az ENEOS motorolajok.

 

Super GT széria

Az ENEOS a Super GT sorozat GT500-as osztályában induló Toyota Lexus Team Le Mans  főszponzora 2008-óta, ahol egy Lexus SC430-as szupersport kocsi teljes egésze rendelkezésre áll reklámfelületként. A 2007-es japán bajnok Daisuke Ito mellé sikerült szerződtetni a Forma-1-ben a  Jordan (2003), majd a Jaguar istállónál (2004) versenyző Björn Wildheimet.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId56f50a2433

Forma 1

Az ENEOS az autós gyorsasági szakág király kategóriájában 2000-től a BAR Honda támogatója volt, és a japán autógyártó mellett végig kitartott, amíg el nem hagyták a Forma 1 színpadát. Ez idő alatt, a Hungaroringen az emlékezetes esős futamon Jenson Button megszerezte a BAR Hondával élete első futamgyőzelmét. 2006-tól egy másik japán Forma 1-es csapatnak, a Super Agurinak is szállította a versenyzéshez szükséges olajat az ENEOS.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId6ecdfdb317

 

Drift

Az ENEOS az USA drift versenyein való megjelenésre gondolva lett támogatója a tengerentúl igen népszerű Tanner Foust-nak.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId26c6d954b8

 

 

Global Rallycross Challange

Szintén az Egyesül Államokban megálmodott új szakág, a GRC keretein belül lett főszponzora az 'Őrült svéd' Samuel Hübinette-nek, aki SAAB versenyautójával bemutatott látványos autózásának köszönhetően a közönség egyik kedvencévé vált.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId7f989dc003

 

 

Magyarország

Drift

A drifted.hu rendezésében bonyolított driftversenyek támogatója az eneos-olaj.hu és a Szakál-Met-Al Kft. Kiemelt támogatásunkat élvezi Ramona Rusu és a Cselőtei Speed Zone. Jelen vagyunk a Drift országos Bajnokságokon, sebesség fesztiválkon.
View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeIdca1e773325
View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId1bc95b1af7

 

Rallye

A Korda Racing Team több versenyautója terepralitól rallye-ig, több szakágban hirdeti az ENEOS motorolajok kiválóságát, extrém körülmények között.
Ollé Sándor raliversenyző. 1995 óta folyamatos résztvevője a magyar ralibajnokságnak. 2009-ben az "A" csoport és a Szuper 1600-as kategória magyar bajnoka, mely címet 2012-ben ismét megszerzett.

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId99fb4797af
View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeIdea07cf1b85

 

Autós gyorsasági OB

A motorolajok az autósportban tudják legjobban igazolni, hogy extrém helyzetekben, versenykörülmények közt is tartósan képesek ellátni feladatukat. Az ENEOS számára mindig fontos volt, hogy jelen legyen a különböző autósporttal kapcsolatos bajnokságokban. 2011-ben már a magyarországi gyorsasági autósport rendezvényein is feltűntek az ENEOS logói, a Diamond Racing Team versenyistálló pilótái az ENEOS olajok tartós strapabíró képességében bíznak. A Diamond Racing Team versenyautói Eneos Premium Ultra 0w20 olajjal teljesítették a versenyeket, minden esetben probléma nélkül! Bővebben >>

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId394dc54713

 

 

Endurocross

Az AS Rallysport Enduro Team 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy a Magyar Endurocross bajnokságban vegyen részt szervezett keretek közt 11 fővel.
A csapat felállása, álló sor, balról-jobbra: Kolmanics László, Heitler László, Kerék Balázs, Pribula Adrián (Zsiráf), Laczkó Péter. Guggoló sor, balról-jobbra: Jombach László, Majoros Ottó, Somogyi Zsolt, Akács Norbert. A képről hiányzik Tamás Péter és Székely László. A fentiek közül Tamás Péter, Kolmanics László és Laczkó Péter a 2 órás futamokon vesz részt, míg a többiek az 1 órás versenyeken küzdenek a pályával nem és az elemekkel!

View the embedded image gallery online at:
https://eneos-olaj.hu/auto-motorsport#sigFreeId92caffc149

 

 

 

ENEOS motorsport