X PRIME - A MOTOROLAJOK ÚJ GENERÁCIÓJA

 

Az ENEOS X PRIME az ENEOS Corporation K+F csapata által kifejlesztett új motorolaj-termékcsalád. A vállalat legkiválóbb technológiájának köszönhetően az ENEOS X PRIME hatékonysága meghaladja a legújabb nemzetközi szabványok (API SP, ILSAC GF-6) követelményeit.

 

MÉG NAGYOBBÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁG

A környezetvédelmi szabályoknak és a járműgyártókkövetelményeinek megfelelve, még nagyobb üzemanyag-hatékonyságra van szükség. Egy GF-5 tanúsítvánnyalrendelkező olajhoz képest az üzemanyag-hatékonyságnak 0,03%-kal jobbnak kell lennie a GF-6B szabvány és 1%-kal a GF-6A követelményeinek megfelelően.


LSPI MEGELŐZÉS


A közvetlen befecskendezésű, méretcsökkentett benzinmotorokban, amelyek legtöbbször start/stop rendszerrel is felszereltek az LSPI (low-speed pre-ignition) rendellenes égésfolyamat gyakran előfordul. Az ENEOS olajokkal a motor megvédhető az LSPI jelenségtől.
 

A VEZÉRMŰLÁNC KOPÁSÁNAK MEGELŐZÉSE


A közvetlen befecskendezésű motorban a gyújtást követően keletkező koromkeverék befolyásolja a vezérműlánc kopását. Ennek megelőzésére szükség van még hatékonyabb motorolajra.

 

AZ X PRIME HATÁS

 

KISEBB ZAJ ÉS REZGÉS A SOHA NEM LÁTOTT VEZETÉSI MINŐSÉG ÉRDEKÉBEN
 

A csúcsminőségű alapolaj és a legfejlettebb adalékanyag-technológia kombinációjával kiváló termék jött létre, ami maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot és a teljesítményt minden típusú járműben. Ráadásul az ENEOS X PRIME terméket a vezetési kényelem figyelembevételével fejlesztették ki, ami az ENEOS egyedülálló tulajdonsága.

 

VEZETÉSI KÉNYELEM
 

Az egyedülálló adalékanyag-összetétel jelentős mértékben csökkenti a súrlódást széles hőmérséklet-tartományban. A motor zajának és rezgésének csökkentése folytán a vezetési élmény jelentősen javult*.

 

TELJESÍTMÉNY ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁSSAL

A környezet megóvását figyelembe véve, az ENEOS Corporation további fejlesztésekre törekszik a hatékony üzemanyag-fogyasztás terén. Az ENEOS X PRIME mintegy 3%-kal hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez*.


GYORSULÁS


Az alapolaj és az adalékanyagok egyedülálló keverési technológiája jelentős mértékben csökkenti a viszkozitási ellenállást. Ennek eredményeképpen a gyorsulási hatékonyság mintegy 5%-kal nőtt*.

* Összehasonlítva az előző ENEOS PRO olajjal (API SN/RC, ILSAC GF-5, ugyanaz a viszkozitási fok). A teljesítmény a járműhasználat feltételei és a viszkozitási fok függvényében javul.
 

ISMERJE MEG AZ X PRIME MOTOROLAJCSALÁDOT

 

894613.jpg